Site Dışı Seo

Site Dışı Seo

Site Dışı SEO, web sitesinin arama motorunda üst sıralara çıkması adına yapılan işlemlere denilmektedir. Sitenin en çarpıcı şekilde tanıtılması, ücretli yahut karşılıklı backlink alınması, anahtar kelime hedefleri doğrultusunda link çıkışları yapılması ile site dışı SEO işlemlerinin ilk ayağı tamamlanmış olunur. Burada en önemli kısım seçilen sitelerin ve backlink alınacak yerlerin kaliteli olması ve SEO yapılanmasında da Google'da değer görüyor olması gerekliliğidir.

Site Dışı Seo Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken Hussuslar ? 

Sosyal imleme yani sosyal medya sitelerinde sitenizde bulunan içerikleri paylaşmak olarak işe başlayabilirsiniz. Burada en önemli nokta Google botlarının Facebook, Twitter gibi sitlerde sürekli olarak aktif olmasıdır. Sitenizin indekslenme hızı da buna bağlı olarak artacaktır. Her aşamada Google botlarının aktif olduğu alanların kullanılması site dışı SEO çalışmalarınızın olumlu sonuçlanmasını sağlayacaktır.

Çoğu site sahibi alt bloglar kurarak buralardan ilgili anahtar kelimelere backlink vermektedir. Nitekim bu sonuçlar ve çalışmalar site dışı SEO’ya olumlu katkılarda bulunmaktadır. Makale tanıtımları kardeş sitelerden backlink ve bağlantılar almak bu teknikler arasında yer almaktadır. Arama motorlarının gözünde tüm sitelerin belli bir referans ve güvenilirlikleri bulunur. Özellikle Google her sitenin oluşumu ile yakından ilgilenerek içerikleri hakkında bilgi sahibi olmayı sever.

İmleme olarak haber sitelerini kullanarak site dışı SEO çalışmalarınıza katkıda bulanabilirsiniz. Organik bir yükseliş sağlamak kesinlikle arama motorlarının en çok sevdiği ve tercih ettiği site modelleri arasında yer alır. Backlink alımını abartıp binlerce link almak ise Google tarafından ceza alacağınız sinyallerinin başlangıcı olacaktır ve ceza almanız sonucunda ise arama motorları sitenizi yok sayabilir. 

Ayrıca ana sayfa dışında alt sayfalarınıza da link çıkışı almak ve tüm site üzerine bir bağlantı akışı oluşturmak her an size fayda sağlayacak unsurlar arasında yer alacaktır.

 

site disi seo ornekleri Site Dışı SEO Site dışı SEO’nun Faydaları Neler?

Arama sorgularında siteniz ile karşılaşan kullanıcılar sitenizi tanıyor mu? Ürün ve ya hizmet satıyorsunuz, kullanıcılar size güvenebilir mi? Site isminiz akılda kalıcı mı? Sitenizi herkese duyurabilmeyi başardınız mı? Sitenizin rakip sitelerden farkı ve sizi onlardan ayıran özellikleri nelerdir? Site dışı SEO çalışmaları yukarıda belirttiğimiz cevapların bulunması ve bunlar üzerine yoğunlaşılması gerektiğini belirten çalışmalar olmalıdır. Sitelere backlink almak sitenin bilinirliğini ve tanınmasını arttırır. Ne kadar iyi bir içeriğe sahip olursanız olun hedef kitlenizin sizden haberi yok ise sitenize ulaşmaları o kadar güç olacaktır. Bu nedenle backlink ve reklam kampanyaları sitenizi tanıtmak adına hayli önemlidir. Bununla beraber kullanıcılar sitenizden haberdar olacaktırlar ve site dışı SEO çalışmalarının yegane amacı da budur. Sitenizi botların yoğun olarak dolaştığı ortamlarda tanıtmanız Google tarafından sitenizin sıklıkla ziyaret edileceği anlamını taşıyacaktır. 

 

Site Dışı SEO’da ki Yapılan Hatalar? 

Anahtar kelimelerden link çıkışı yaparken tek bir kelimeye takılı kalmamak gereklidir. Bunun yerine yaratıcı olarak farklı anahtar kelimeler ile link çıkışları yapmak size fayda sağlayacaktır. Backlinkler de aceleci davranılmamalı ve üst sıralara çıkmak için sabırsız olmamalısınız. Bunun en büyük yanlışlardan bir tanesi olduğu bilmeli ve bu doğrultuda hareket etmelisiniz. Doğal olarak büyümek arama motorlarının en beğendiği yollardan biridir. Organik hit elde etmek ve kurallar dahilinde link çıkışları ve backlinkler almak siteniz için faydalı bir oluşumun başlangıcı olacaktır. Site dışı SEO çalışmalarınızda sosyal medyayı kullanırken kaliteli içerikler kullanmaya ve anahtar kelime uyumuna özen gösterip kullanıcıları meraklandıracak şekilde paylaşımlarda bulunmaya özen göstermek sitenize gelişi arttıracaktır. Site dışı SEO için mutlaka bloglar kurmalı yahut popüler bloglara üye olarak onlardan backlink almayı deneyebilirsiniz.